“Min mand vil ikke have, at jeg giver dråber til min datter”.

En mor ønsker at give blomster-dråber til sin datter, men manden vil ikke have det.

Her kan du læse mit svar til den fortvivlede mor, der følte stor medfølelse overfor sin datter, da hun havde en tendens til at please sine veninder alt for meget. Læs mit svar om, hvordan man overbeviser en skeptiker.

“Kære Anette, kan du hjælpe mig.

Jeg har fået dråber af dig i nogle uger,  og jeg kan mærke at de virker.

Nu tænker jeg at min datter vil have rigtig godt af blomster-dråberne også, men min mand vil ikke have at hun skal have dem.

Jeg ønsker ikke at give min datter dem uden hans vidende, for så sætter jeg både hendes ærlighed og min mands tillid til mig på prøve.

Spørgsmål: Så hvad kan jeg sige til min mand, når jeg mener min datter har behov for Bach Blomsterdråber? Hvordan overbeviser man en skeptiker?”

SVAR: Mit svar til dig kære MOR er, et svar som jeg ofte har givet til mødre (undskyld kære fædre, men det er nu engang flest mødre der gennem årene har søgt hjælp med blomster-dråberne hos mig) , der ikke kan overbevise barnets far om, at blomster- dråber er en virkelig kærlig og nyttig hjælp til barnet, for at det selv kan lære at klare sine daglige udfordringer i institution, hvor det er væk fra moderen og faderes trygge nærvær og helt på egen hånd.

Helt generelt: Hvorfor blomster-dråber til et barn i instituion?

Det kan være voldsomt for et barn at møde i institution hvad enten det er vuggestue, dagpleje, børnehave eller skole. Hvad enten det er et lille barn eller et større barn.

Det er i institutionen, at de fleste af os får vores allerførste pres og udfordringer.

For barnet er det derfor især institutionslivet, at blomsterdråber kan gør en meget stor forskel.

Fordi barnet kan føle sig mere ubeskyttet og utrygt der.

Også selvom ingen opdager det. Nogle børn er rigtig gode til at skjule hvad de tænker og føler.

Blomsterdråberne åbner blidt op for sjælspotentialet i barnet, når det selv har lukket ned for dem. Det betyder, at barnet er mere sig selv, og kan gøre brug af sine indre styrker som f.eks. mod og styrke eller at komme frem og fremfor alt: vise hvem det er.

Trygheden kan forsvinde..

De voksne der måske elsker barnet allerhøjest, er der ikke til at beskytte eller til at hjælpe barnet, når det har brug for hjælp. Hvis du har med det særligt sensitivt barn at gøre, kan det føles meget meget utrygt. og så kan der opstå mønstre, som er uhensigtsmæssige og som kræver støtte og hjælp. Det er her blomsterdråberne kommer ind.

Jamen kan forældrene ikke bare fortælle barnet hjemmefra, at i dag skal det sætte grænser for andre?

Jo da, men det virker bare ikke, hvis barnet for alt i verden vil please, fordi hun måske er bange for at blive holdt udenfor af de veninder, som hun måske bliver bange for at miste, hvis hun ikke pleaser dem. Noget af det værste for mennesker er faktisk stadigvæk at blive holdt udenfor en gruppe, at være alene. Så derfor er det en klog mor der ønsker at hjælpe sit barn med at lære at sætte grænser eller sige til og fra, og “stå op for sig selv”.

Eller fordi hun bare gerne vil være flink og sød. Eller bare ER flink og sød af natur.

Vi kan sikkert allesammen huske situationer, hvor vores forældre sagde:

“Du skal bare slå igen”

Du skal bare give igen eller

Du skal bare sige NEJ og fortælle hvad du selv gerne vil”

Al denne velmenende hjælp er til ingen nytte hvis barnet har udviklet et karaktertræk eller et mønster, der pleaser.

Mønsteret kan følge barnet op igennem årgangene at please andre, og ulempen derved er, at barnet ikke får sine egne behov igennem overfor andre, at barnet ikke lever det, det er.

Dette kan du gøre:

Det ligger der også meget livslæring og livsklargøring i at kunne klare sig selv uden forældrene . .

men jeg er sikker på at hvis vi kunne skrue tiden tilbage til skoletiden, og få remediet Tusindgylden/Centaury for at sætte grænser for andre overfor  klassekammeraterne og veninderne , og derved trække en grænse for andre, så ville vi MED GLÆDE tage imod dette. At please kan nemlig skabe ubalance i barnets følelser og karakter.

Det tror jeg faktisk også at en skeptisk far ville gøre. .hvis han virkelig forstod hvad blomster-dråber kan føre for mennesker og for den sags skyld også for dyr.

Jeg siger ikke at det er nemt at overbevise en skeptiker. Det skal jeg være den sidste til at påstå.

MEN der er ting du kan gøre:

1. Bachremedier kan forstås med ubetinget kærlighed

Problemet er oftest at Bach Blomsterremediers overordentlige nyttige virkning i menneskers udvikling ikke er blevet forstået af de mange, fordi der ganske enkelt ikke er tradition for, at man kan få andet en depressions-medicin og lykkepiller o. lign til sine følelser, når følelserne driller.

Så jeg kan godt forstå skeptikerne, der ofte mener at “det er pjat”, det er “hokus-pokus”, det “virker ikke”, eller “det ændrer mit barn”.

2. Bliv enige om hvad I er uenige om

Du kunne prøve at tage den gode dialog, hvis det er muligt for dig. I nogle parforhold kan man tale om hvad man er uenige om. Nogle skeptikere afviser helt at gå ind i dialogen, eller går ind i dialogen med viljen – og ikke med kærlighed og intelligens. Du kan sige: “Det med at hjælpe vores barn med blomster-dråber til at hun kan blive bedre til at sige fra, er det noget vi kan tale om, så jeg kan høre hvad det er du har imod det og prøve at forstå dig?”

3. Tag dine egne dråber og afvent

Du kan tage dine egne dråber til dine “negative humørsvingninger” og stemninger eller karaktertræk. Når din mand så opdager, at dine karaktertræk forvandles til at være positive og konstruktive styrker i stedet for begrænsninger, og når harn ser at du tager blomsterdråber og du fortæller ham, til hvilke situationer du tager dem. Så kan han få en chance for ved selvsyn at konstatere at de virker på en god måde for alle. Til personlig vækst og udvikling

4. Kan du få accept for en tid?

 1. Du kan droppe at overbevise ham, og finde ind til din dybe kærlige tillid til at han let kan lære at forstå og påskønne Bach blomsterdråber.

5. “Blomsterdråberne kan selv overbevise en skeptiker”

En vis mand, der engang var tilknyttet Bach Centret i England, John Ramsell, sagde at den bedste måde at overvinde en skeptiker på, var, at tage blomsterdråberne, så han/hun kunne mærke de nyttige virkninger på egen krop og sind

Nyttige sætninger som måske kan hjælpe dig kære mor, der ønsker at give blomsterdråber til dit barn og hvor din mand er imod:

“Når vores barn falder og slår sig, så sætter vi et plaster på såret. Når et barn er såret på følelserne, kan vi på samme måde putte et plaster på i form af Bach Blomsterdråber til den følelser, der er tale om. På denne måde hjælper vi vores barn lettere igennem følelserne”

Og læs om hvilket Bach-remedie der er det mest optimale at give når en person pleaser andre. Du kan læse om remediet her KLIK.

Kommentèr gerne: hvis du har erfaringer i at overvinde en skeptiker. Det kan hjælpe MANGE derude. Kh Anette Lei, bachterapeut

anette-lei-bachterapeut-coach

Anette Lei, bachterapeut

2 replies
 1. Connie Pedersen
  Connie Pedersen siger:

  Hej …
  Har du et forslag til et remedie jeg kan bruge når jeg skal igang med udtapningen af “lykkepille” jeg har taget et par år . Det vil give nogle bivirkninger, måske der var nogle af bach blomster der kunne hjælpe . Kender godt til dråberne
  Mvh Connie

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *