Bach Blomsterremedier nu alkoholfri og få navneændringer.

Originale Bach Blomsterremedier ændrer navne i Danmark  fra 2024.

Bach Blomsterremedier har fået nye navne og er nu alkoholfri i Danmark fra 2024. Guldpil bliver til Hvidpil, Kirsebærblomme til Mirabel, Klematis bliver til Almindelig Skovranke og Sød Æble bliver til Vild Skovæble. Det er importøren Mezina, der har ønsket navneændringen på nogle af  remedierne, fordi alle Bach Blomsterremedier i Danmark fremover er alkoholfri og altså fra 2024: Fødevarer og ikke længere homøopatiske lægemiddel.

Ialt 14 remedier får større eller mindre ændringer i deres navne. Men der er ingen ændringer overhovedet i de aktivt helbredende egenskaber.

Bliv dus med de nye navne herunder.

Af Bachterapeut Anette Lei

Underviser Anette Lei, Bachterapeut

Det hurtige overblik

Det er kun 14 remedier der får ændringer i navnet af de ialt 38 Bach Blomsterremedier. Det er stadig helt de samme remedier (modertinkturer), og virkningen er stadig den samme.

Se navneændringerne her i skemaet: vend evt. til vandret

Dansk remedienavn før 2023

Nye danske remedienavn

Engelske remedienavn

Kaprifolie Ægte Kaprifolie Honeysuckle
Bøg Almindelig Bøg Beech
Klematis Almindelig Skovranke Clematis
Soløje Almindelig Soløje Rock Rose
Cerato Cerato Ceratostigma Cerato
Lærk Europæisk Lærk Larch
Lyng Hedelyng Heather
Guldpil Hvidpil Willow
Balsamin Kæmpe-Balsamin Impatiens
Fuglemælk Kost-Fuglemælk Star of Bethlehem
Jernurt Læge-Jernurt Vervain
Kirsebærblomme Mirabel Cherry Plum
Eg Stilk-Eg Oak
Sød Æble Vild Skovæble Crab Apple
Bach-pipette-flaske til 3 ugers brug

Originale Bach Blomsterremedier – Ændringerne

Fa efterår 2023 er der ændringer:

  • Konserveringsmidlet er glycerol og ikke længere alkohol
  • Enkelt-remedierne kommer i 10 ml flasker og ikke længere  i 20 ml flasker
  • Nødhjælpsremediet bliver også alkoholfri (og fås i 10 ml, 20ml, og i spray)
  • Etiketterne kommer i farver som relaterer remediet til en Bach-folder opdelt i farvegrupper
  • De alkoholfri 38 Bach Blomsterremedier og Nødhjælpsremediet er nu placeret i kategorien fødevarer. Remedierne er ikke længere homøopatiske lægemidler.

Konserveringen ændres – IKKE remedierne eller deres kvalitet

De nye remedier kan blandes med de gamle -feks. i et glas vand eller i en pipetteflaske.

De nye remedier mister ikke effektivitet eller virkning, som er helt de samme som tidligere.

Bach-Blomsterremedier alkoholfri og nye navne

Spørgsmål og Svar

“Hvordan kan de skifte til alkoholfrie?”

Svar: Det kan de, ved at de tilsætter vegetabilsk glycerol/glycerin i “lagerflasken” (= f.eks. Abeblomstremediet), i stedet for cognac. Først til slut tilsættes ingrediensen, der skaber den helende virkning/vibration. For øvrigt noget producenten Nelsons har udført i mange år. Andre lande end DK har haft de alkoholfri remedier længe inden vi fik dem i DK.

“Men hvorfor kom Bach Blomsterremedier oprindeligt i alkohol (cognac) når det er så nemt at konservere dem i glycerol/glycerin? “

Svar: For at besvare dette spørgsmål skal vi tilbage i historien da lægen Edward Bach havde opfundet Bach Blomsterremedier og konserveret dem i cognac. Da han fik større efterspørgsel på remedierne end han selv kunne magte, bad han Nelsons-familien, (Europas ældste producent og distributør af homøopatisk medicin) om at distribuere Bach Blomsterremedier og gav dem “opskriften” som dengang anvendte alkohol til konservering. Senere har efterspørgslen efter alkoholfri produkter gjort, at Bach Blomsterremedier også konserveres på vegetabilsk glycerin.

“Når de ikke længere er homøopatiske  remedier men en fødevare, må det jo være andre remedier og virkninger end med de “gamle”?”

Svar: Nej, det er kun konserveringen der er ændret. . Grundindholdet =Modertinkturen er stadig helt den samme. F.eks. De helbredende virkninger i remediet Abeblomst er helt uændret. Derfor vil man ikke mærke forskel på virkningen- kun på smagen som er mere sød end den velkendte cognac-smag og duft. Man har kun skiftet alkoholkonserveringen ud med glycerin. Bachremedierne har aldrig været klassisk homøopatiske (de bliver ikke rystet eller fortyndet som homøopatiske midler gør og derfor kan man også indtage dem til mad og i kaffe mm) , men lovgivningen krævede at de blev registreret i en kategori, og da valgte man i DK (Mezina) at registrere dem farmakologisk som homøopatiske lægemidler for årtier tilbage. Ved at ændre til glycerin kan man placere dem i gruppen “fødevarer”. Og der er ikke længere de samme strenge krav til remedierne som tidligere. Dette uddyber vi på kursus Trin 1. Jeg anerkender at det kan virke forvirrende, men Bachremedierne har forøvrigt i mange lande været registreret som fødevarelignende væsker i mange år og endda med glycerin som konserveringsmiddel. Det er ikke noget nyt . Kun i DK.

“Kommer der nye Bach-foldere nu hvor navnene er ændret en smule?”

Svar: Ja, der kommer nye foldere med navne-ændringerne, men folderne bliver måske ikke tilgængelige hos Helsam-Engros længere. Gem de “gamle” foldere. Der er jo stadig mange af os, der har Bachremedierne med alkoholkonservering og de gamle navne.

“Nu hvor Bach-remedierne er blevet alkoholfri, er det så en god idè at ændre konserveringen i 3 ugers behandlingsflasken, hvor jeg plejer at bruge cognac – f.eks. bruge æblecidereddike i stedet for?”

Svar:  Der gælder stadig det samme med hensyn til at blande en flaske til 3 ugers brug. Du kan vælge enten æblecidereddike eller cognac som konserveringsmiddel. Du kan også bruge glycerol/glycerin som fås hos apoteket. Terapeuter bør anvende æblecidereddike eller glycerin.

Tip til Bach-remedier, der støtter dig i at lære og at huske de nye navne: 

Hvis du har svært ved at vænne dig til de nye Bach Remedienavne, så findes der effektiv hjælp hertil – fra Bach remedierne selv – selvfølgelig!

Især 4 Bach Blomsterremedier ændrer danske navne, der ikke lige er til at gætte. Det er Klematis, Guldpil, Kirsebærblomme og Sød Æble. Se skemaet ovenfor.

  • Bach-remediet Valnød: åbner op til din tilpasningsevne så du hurtigt vænner dig til en forandring!
  • Bach-remediet Kastanjeknop som hjælper dig, hvis du bliver ved med at gentage samme fejl (det gamle navn.. )
  • Bach-remediet Kaprifolie/Ægte Kaprifolie, som gør at du ikke længes efter de gamle navne længere.

Rigtig god fornøjelse med at vænne sig til de nye navne.

Kh Anette Lei, bachterapeut

Her kan du læse om Bach Blomsterremedier.