Fra en af mine kontakter i FB-gruppen, er jeg blevet bedt om at svare på, hvordan man hjælper et ældre mennesker, der har mistet appetitten og virker træt.

Bach til ældre mennesker

af bachterapeut Anette Lei

Fra en kvinde, der gerne vil hjælpe sin mor, har jeg fået opfordringen:

Hjælp til at finde frem til remedier man kan give ældre person som har mistet appetitten og ikke føler trang til at spise og derfor taber sig og nu er alt for tynd og har mistet sin energi. Tænker måske hunderose, for at lade stå til eller noget til at styrke lysten til at spise og styrke sig selv… crab apple? tornblad? … jeg synes jeg er lidt på bar bund her, men håber der er nogen som har erfaringer eller ideer til denne tilstand.

Et godt spørgsmål, for det sker af og til med forskellige årsager hos de ældre tænker jeg.
Lægen:
Jeg ville starte hos lægen. For at udelukke, at der ligger noget bag, som måske skal medicinsk behandles.
Bach-samtalen:
Dernæst ville jeg iagttage vedkommende og måske stille nogle spørgsmål: jeg har SÅ god erfaring med at stille spørgsmål til demensramte (fra min egen kære mors tilstand): De har ofte holdt på samme uafbalancerede følelser i mange mange år.
Spørgsmål-inspiration:
Hvordan har du det i denne tid?
Er der noget der går dig på, sig det bare til mig, jeg kan tåle at høre meget og lader mig ikke gå på af det?
Føler du dig meget træt, som om du kan sove hele tiden? (Oliven)
Er du glad for at leve, eller føler du dig lidt “livstræt”?
Er der noget du er lidt ked af lige nu? Eller lidt trist over?
Døden – er der et behov for ord herom:
Jeg ville tage en snak om døden på en meget indfølelende måde, mange steder er døden stadig tabu, omend en kendsgerning for os allesammen før eller siden. Jeg bruger ofte ord som: fred, lys og ubetinget kærlighed, når jeg kan få det ind i en passende sammenhæng, for ordene gør så godt for de fleste. .
Remedie-tilladelse og præsentation:
Ud fra samtalen ville jeg vælge remedier, og hvis det er en pårørende til mig, så ville jeg sige at jeg har noget der kan give lidt energi mm. igen, om hun vil prøve dette. (De personer, I har ansvar for må I gerne give Bachblanding til). Ellers ville jeg præsentere Bachremedierne ganske kort for hende og spørge, om hun vil tage dråberne, hvis du blander en flaske til hende.
Du skriver: K” . . eller noget til at styrke lysten til at spise og styrke sig selv… crab apple? tornblad?” Her er det helt essentielt, at du får defineret den negative tilstand, som ligger bag den mistede appetittrang, for det er når hun får de remedier, at hun vil få mere energi og livslyst igen. ..det er afbalanceringen der gør det😘
Remedier, jeg ville tjekke. .
Jeg ville særligt være opmærksom på at snakke ind til disse ting:
Kaprifolie: Er der en følelse af længsel efter nogen.
Hunderose: Er der en følelse af ligeyldighed, apati, resignation
Oliven : en følelse af træthed?
Tornblad: En følelse af opgivenhed for intet hjælper
Valnød: hvis der er tegn på at livet er ved at være slut (for at hjælpe til med at den ældre tilpasser sig dødsprocessen og kan give slip ❤
Fulgemælk: er der gamle traumer der er kommet op i bevidstheden?
Guldpil: nye eller gamle svigt der har givet selvmedlidenhed?
Jeg ville også undersøge hvordan hun har det med sine relationer lige nu, med dem der omgåes hende. .Om der er noget hun tier stille med, men som bekymrer hende (Tusindgylden, måske Abeblomst, måske Rød Hestekastanje. ..)
Følg – og træn – din intution
Følg intuitionen❤👌 – din egen indre stemme – og rigtig god fornøjelse – en dejlig case!